Bölge

Keşan DOÇEK 11’inci Dağ Bisikleti Festivali yapıldı

Ünsal YÜCEL/EDİRNE,(DHA)-EDİRNE’nin Keşan ilçesinde Doğa Çevre ve Kültür Derneği (DOÇEK) tarafından bu yıl 11’incisi düzenlenen Dağ Bisikleti Festivali sona erdi.

Yunanistan, Bulgaristan, İngiltere, Almanya ve Türkiye’den 200 bisikletlinin katıldığı festival, geçen cuma günü Mehmet Gemici Cennet Bahçesi’nden başladı. Bisikletliler, 3 gün boyunca İzzetiye, Mercan, Dişbudak, Yeşilköy, Beyköy, Suluca, Koruklu, Danişment, Erikli ve Mecidiye köylerindeki arazi parkurlarında pedal çevirdi ve Yayla köyü sahilinde çadırlarıyla kamp yaptı.

Keşan DOÇEK Başkanı Hakan Eşme, geleneksel hale gelen bisiklet etkinliği ile bölgenin turizm potansiyeline doğa sporlarını da eklemek istediklerini belirterek, “Dernek olarak hem ulusal hem de uluslararası boyutlarda etkinlik düzenleyecek bir deneyim ve takım ruhuna sahip olduklarını bu vesileyle festivalin önümüzdeki yıllarda çok daha kapsamlı ve büyük oranda uluslararası düzeyde yer alması için çalışmalarda bulunacağız. Kentte yaşamanın olmazsa olmaz yönlerinden biride sosyal, kültürel ve sportif anlamda yapılan etkinlikler. Bu tür etkinlikler kent yaşamına canlılık ve hareket getiriyor” dedi. (DHA)