Mine AK/BURSA, (DHA)-BURSA’nın Yıldırım ilçesine bağlı Hamamlıkızık Mahallesi’nde imece usulüyle devam eden ‘Nebi Dede Çorbası’ etkinliği bu yıl da gerçekleştirildi. Kestane hasadı zamanında, bolluk ve bereket için düzenlenen etkinliğe, Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz da katıldı.

Bursa'da fabrika yangını; 1 işçi dumandan etkilendi Bursa'da fabrika yangını; 1 işçi dumandan etkilendi

Her sene kestane hasadı zamanında yapılan Nebi Dede Çorbası, hasadın bereketli olması, mahalle halkının ağaçtan düşme başta olmak üzere, kazalardan korunması adına, dua edilerek, şifa niyetine yapılıyor. Hamamlıkızık Mahallesi’nin manevi rehberlerinden Nebi Dede'nin başlattığı gelenek, mahalle halkı tarafından sürdürülmeye devam ediyor. Köydeki her hanenin evinden getirdiği malzemelerle büyük kazanlar kurularak pişirilen çorba, mahalle sakinlerine ve gelen misafirlere ikram ediliyor.

Hamamlıkızık Mahallesi’ni ziyaret ederek mahalle sakinleriyle bir araya gelen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz da vatandaşlara mahallenin asırlık geleneği olan ‘Nebi Dede Çorbası’ndan ikram etti. Etkinliğe, İlçe Kaymakamı Metin Esen, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Komando Yüzbaşı Osman Öztürk ile AK Parti Yıldırım İlçe Başkanı İrfan Akkaya da katıldı. Başkan Yılmaz, bölgenin önemli bir değeri olan Nebi Dede Çorbası’nı, hizmete açtıkları Hamamlıkızık Kadın Kooperatifi’nde yaşattıklarını ifade etti. (DHA)

Kaynak: dha