Faruk SAVAŞ - Özenç KILIÇ / İSTANBUL, (DHA)-DİYANET İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ayasofya-i Kebir Camiinde, İran'ın başkenti Tahran'da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye için gıyabi cenaze namazı kıldırdı. Erbaş, "Ey işgalci zalimler, geç olmadan hakikati idrak edin. Dayandığınız şer odaklarına güvenmeyin. Tarihe bakıp ibret alın. Geçmişte azgınlık yapanların başlarına neler gelmişti hatırlayın. Sahip olduğunuz güç ve imkanlar sizi asla kurtaramayacaktır. Binlerce mazlumun, masumun ahı dünyayı size zindan edecektir, bunu aklınızdan çıkarmayın" dedi.

Çanakkale'de 109 yıllık 18 top mermisi bulundu (2) Çanakkale'de 109 yıllık 18 top mermisi bulundu (2)

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş Ayasofya-i Kebir Camiinde cuma namazı kıldırdı. Cuma namazının ardından İran'ın başkenti Tahran'da uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye için gıyabi cenaze namazı kılındı. Hutbede konuşan Erbaş, "Peygamberimiz, Hz. Muhammed Mustafa efendimiz ‘Allah zalime mühlet verir, fakat onu yakalayacağı zaman göz açtırmadan ansızın yakalar’ buyurmakta ve bir mazlum Allah’a yakardığı zaman ona gök kubbelerinin açıldığını haber vermektedir. Bu ayet ve hadislerden anlıyoruz ki zalimler ve kötülük peşinde koşanlar yaptıklarının hesabını mutlaka verecekler ve mutlaka hüsrana uğrayacaklardır" dedi.

“HİÇBİR ZULÜM VE HAKSIZLIK EBEDİ DEĞİLDİR"

Erbaş, “Katiller, işgalciler, başta Gazze, Filistin olmak üzere yeryüzünün her zayıf coğrafyasında çocuk, bebek, kadın, yaşlı ve masum demeden hunharca katliam yapıyor, soykırım gerçekleştiriyor. Ancak buradan Ayasofya minberinden, İstanbul’un Fatih Sultan Mehmet’in bize emaneti, Akşemseddin hazretlerinin minberinden tüm dünyaya bir kez daha ilan ediyorum ki, hiçbir zulüm ve haksızlık ebedi değildir. Zalimler her ne kadar kendilerini güçlü zannetseler de mutlaka yenileceklerdir, mutlaka mağlup olacaklardır. Rabbimizin de bize hatırlattığı gibi zalimler bütün yaptıklarının hesabını bir gün mutlaka vereceklerdir. Bu yüzden ey işgalci zalimler, geç olmadan hakikati idrak edin. Dayandığınız şer odaklarına güvenmeyin. Tarihe bakıp ibret alın. Geçmişte azgınlık yapanların başlarına neler gelmişti hatırlayın. Sahip olduğunuz güç ve imkanlar sizi asla kurtaramayacaktır. Binlerce mazlumun, masumun ahı dünyayı size zindan edecektir, bunu aklınızdan çıkarmayın" şeklinde konuştu.

“ZALİMLERİN ZULMÜNÜ DEVAM ETTİRMESİ MÜSLÜMANLARIN DAĞINIKLIĞINDAN KAYNAKLANMAKTADIR"

Erbaş, “Hakkın ve hakikatin yanında, zulmün ve kötülüğün karşısında durmak vicdan sahibi herkes için en temel sorumluluk haline gelmiştir. Bize düşen, umudumuz ve cesaretimizi kaybetmeden, zalimlerin karşısında mazlumların yanında olmaya devam etmektir. Yeryüzünde adalet ve iyiliğin teminatı olacak bir medeniyet inşa etmek için el ele, gönül gönüle vermektir. Unutmayalım ki, bugün zalimlerin zulmünü devam ettirmesi, Müslümanların dağınıklığından kaynaklanmaktadır. Zulmün son bulması da Müslümanların birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmesine bağlıdır. Ey Müslümanlar, ey İslam alemi, Ayasofya minberinden sizlere sesleniyorum. Artık toparlanalım, Allah’ın bizler için beyan ettiği en hayırlı ümmet vasfını kuşanalım" dedi.

“GELİN BU İDEAL UĞRUNDA BİRBİRİMİZE DAHA ÇOK KENETLENELİM"

Erbaş, “Eğer bütün Müslüman toplumlar olarak aramızda vahdeti, ideal birliği paylaşabilirsek yeryüzündeki garip ve kimsesizler gülecek, yetim ve öksüzler bu sayede sevinecek, masum ve mazlumlar bu yolla felaha, kurtuluşa ulaşacaktır inşallah. Gelin bu ideal uğrunda birbirimize daha çok kenetlenelim. Ey Müslümanlar, ey Alem-i İslam, yeniden iyiliği hakim kılmak için daha çok gayret edelim. Bütün insanların güven içinde yaşayacağı, korkunun, kaygının, açlığın, sefaletin, kan ve gözyaşının olmadığı bir dünya için bıkmadan, usanmadan, korkmadan var gücümüzle çalışalım" İfadelerini kullandı.

Görüntü Dökümü

Ali Erbaş’ın hutbe sırasındaki konuşması

Ayasofya Camii’nden detaylar

Katılanlardan detaylar

Cami dışından detaylar

Cuma namazı ve gıyabi cenaze namazından görüntüler

Genel ve detay görüntüler

Kaynak: dha