BALIKESİR, (DHA) - BALIKESİR Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü (BASKİ) ekipleri, İvrindi’nin Korucu Mahallesi'nde, 10 yıldır yaz aylarında yaşanan su sorununu ortadan kaldırdı. Alternatif su kaynağı keşfi yapan ekipler, boruları döşeyerek suyu abonelere ulaştırdı.

Bursa'da çöp kamyonunun şarampole yuvarlandığı kazada 3 kişi yaralandı Bursa'da çöp kamyonunun şarampole yuvarlandığı kazada 3 kişi yaralandı

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Balıkesir Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü (BASKİ) İvrindi ilçesi kırsal Korucu Mahallesi’nde yaz aylarında bahçe ve tarla sulamalarının yoğun olduğu dönemde su sıkıntısı yaşanması üzerine harekete geçti. BASKİ ekipleri, alanda yeni su kaynağı araştırması yaptı. Yapılan araştırmalar sonucunda kaliteli ve cazibeli su kaynağı bulan ekipler, boruları döşeyerek Korucu’nun içme suyu problemini ortadan kaldırdı.

10 YILDIR DEVAM EDEN SORUN ÇÖZÜLDÜ

Suyun herkes kadar kendileri için de çok önemli olduğunu dile getiren Korucu Mahalle Muhtarı Erdoğan Özçetin "İlerleyen zamanlarda su kaynaklarımız azalacak hatta belki su savaşları yaşanacak. O yüzden 2014 yılından beri belediyemiz kapandığından beri ilgilenilmeyen su kaynaklarımızın iyileştirilmesi için BASKİ ekiplerinin gönderdiği paletli kepçeyle akmayan sularımızı taşımayı başardık. Korucumuzun 10 yıldır devam eden, kronik halde olan su sorununu bu vesileyle çözmüş olduk" dedi.

'YILLARDIR KULLANILAMIYORDU'

Korucu Mahallesi'nde yaşayan Yahya Emen de "Buradaki suyu yazın kuyularımız yetmediği zaman kullanıyorduk. Ancak, 5 yıl kadar bir süredir borunun delinmesi, suyun bozulması nedeniyle kullanamıyorduk. Bu nedenle susuzluk yaşıyordum. Dereden su çekiyorduk. BASKİ ekiplerinin buraya gelmesi gayet iyi oldu. Bunları hep bildirdik. BASKİ de yeterli ilgiyi gösterdi, kepçeyi verdi. Biz de çok memnun kaldık. Burada suyun bulunması, yeniden düzgün şekilde bağlanması gayet iyi oldu" diye konuştu.(DHA)

Kaynak: dha