BALIKESİR, (DHA) - BALIKESİR Su ve Kanalizasyon İdaresi (BASKİ) Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, Körfez Siteler Birliği dernek yönetimi ve üyeleriyle bir araya geldi. Yaklaşık 250 site yöneticisinin talep ve önerilerini dinleyen Erdoğan Öztürk, çözüm üretmek için geldiklerini söyleyerek projeler hakkında bilgi verdi.

BASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk; Edremit'te, Körfez Siteler Birliği öncülüğünde yaklaşık 250 site yöneticisiyle buluştu. Edremit Belediye Başkanı Mehmet Ertaş'ın da yer aldığı toplantıya; BASKİ Genel Müdür Yardımcısı Nuri Çaynak, Planlama Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanı Sertan Tezcan, Projeler Dairesi Başkanı Erhan Mustafa Sarıkaya ve site yöneticileri de katılım sağladı. Gerçekleşen toplantıda site yöneticileri, yıllardan bu yana kronikleşmiş hale gelen altyapı sorunuyla ilgili taleplerini dile getirdiler. Öncelikle Zeytinli'de yaşanan altyapı sorunu için düğmeye bastıklarını söyleyen BASKİ Genel Müdürü Erdoğan Öztürk, yetersiz kalan mevcut arıtmanın büyütülmesi için sahada yaptıkları fizibilite çalışmasıyla ilgili de bilgi verdi. Sorunlara kalıcı çözümler üreterek ilerlemek istediklerini söyleyen Öztürk, site yöneticilerinin duyarlılıklarından dolayı da mutluluk duyduğunu ifade etti. Öztürk, "Yıllardır bakıyorsunuz bu şehirde yaşanan sorunlar hep aynı, bir yamalı bohçaya dönen bir altyapımız var. Günün gereksinimlerini karşılamadığı halde halen işletilmeye çalışılan ya da hiç olmayan arıtma tesisleri var. Mesela ileri biyolojik arıtma dediğiniz zaman benim hoşuma gitti. Çözüm üretmek için buradayız" dedi.

'YERE KARAR VERİP, HEMEN BAŞLAYACAĞIZ'

Altınoluk Güre Arıtma Tesisi ile beraber Zeytinli Arıtması'nın da bir diğer kanayan yara olduğunu vurgulayan Öztürk "Tesislerimizi inceliyoruz. Günün gereksinimlerine cevap vermekten oldukça uzakta bir arıtmamız var. Çok detay var. Bu detaylarla ilgili projeci grubu çalışıyor, kısa zamanda bitecek. Onun bize tavsiye edeceği yerle ilgili başkanımızla tekrar bir araya geleceğiz. Ekipler, karşılıklı konuşacak. Yere karar verip, hemen başlayacağız. Çünkü kredi onayımız var. Bu iş artık kangren olmuş" ifadelerini kullandı.

'ARITMA TESİSİ PROJELERİ HAZIR'

Altınoluk Doğu ve Güre Arıtma Tesisi Ön Proje ve Kanalizasyon Şebeke projeleri hazırlanma işinin kanalizasyon şebekeleri projelerinin hazırlandığını söyleyen Planlama Yatırım Dairesi Başkanı Sertan Tezcan ise "Arıtma tesisi projeleri nihayete erdi. Yer ile ilgili mülkiyet çalışmaları tamamlandı. Şu an tek konu finans. Finansla ilgili de İller Bankası'ndan gerekli taleplerimizi yaptık. Finans aşaması tamamlandıktan sonra hızlı bir şekilde ihale sürecine girilecek. Bununla ilgili başka bir engelimiz yok" ifadelerini kullandı. Tezcan, kanalizasyon şebeke projeleri ve terfi merkezi projelerinin de hazır olduğunu belirtti.

Bursa'da kalpl krizi geçiren doktor için çalıştığı eski hastanesinde tören düzenlendi Bursa'da kalpl krizi geçiren doktor için çalıştığı eski hastanesinde tören düzenlendi

'EDREMİT KÖRFEZİ, MARMARA DENİZİ GİBİ OLMASIN'

Pandemi döneminden bu yana Körfez bölgesinde yoğun bir nüfus artışı gözlemlendiğini söyleyen Körfez Siteler Derneği Başkanı İsmail Çınar, "Bu durum sorunlarımıza kısa sürede müdahale edilmezse giderek büyüyeceğini göstermektedir. Altyapısı olmayan 7 mahalleye kanalizasyon ve beraberinde su şebekesi, bölgedeki yaz nüfusunun ihtiyacını karşılayacak ileri biyolojik arıtma sistemi, Edremit Körfezi'nin, Marmara Denizi olmaması için gerekli tedbirlerin acilen alınmasını talep ediyoruz" dedi.

'YILLARCA İHMAL EDİLDİK'

Yıllardır özledikleri bir toplantıya katıldıklarını belirten site yöneticisi Sunay Çavdar, "Çünkü biz yıllarca ihmal edildik. Görevliler ve özellikle belediye ile hiç buluşamadık. Bu yüzden çok mutlu olduk" derken Körfez Siteler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Burhan Kaya da "Site sakinlerinin sorduğu bütün sorulara içtenlikle cevaplar verildi. Kısa süre içerisinde birçok şey beklemek haksızlık olur. Dolayısıyla iyi bir toplantı oldu" diye konuştu.(DHA)

Kaynak: dha