BALIKESİR, (DHA) - BALIKESİR Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs Ayı 1. Birleşiminde, Başkan Ahmet Akın tarafından verilen önerge doğrultusunda 2. birleşimde gündeme alınan; 2024 yılında tarımsal sulamanın ücretsiz olması ile su tarifelerine yüzde 15 indirim yapılması, meclis üyelerinin oy çokluğuyla kabul edildi.

Edirne'de 8 sürücüye 20 bin lira ceza; 3 araç trafikten men edildi Edirne'de 8 sürücüye 20 bin lira ceza; 3 araç trafikten men edildi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Meclisi Mayıs Ayı 2. Birleşimi ile hemen arkasından gerçekleştirilen Balıkesir Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü (BASKİ) Genel Kurulunda vatandaşların heyecanla beklediği; ücretsiz tarımsal sulama ve su tarifelerine yüzde 15 indirim yapılması maddeleri oylandı. Meclis üyelerinin oy çokluğuyla kabul edilen maddeler doğrultusunda; tarımsal sulama hizmeti 0-20 dekar arası tarlalarda ücretsiz olurken, 20-40 dekar arası tarlalarda ise yüzde 50'si Büyükşehir Belediyesi, yüzde 50'si de abone tarafından karşılanacak. Marmara Bölgesi'nin en pahalı suyunu kullanan Balıkesirlilerin; hane halkı ekonomisine katkı sağlamak amacı ile su fiyatlarına yansıtılacak yüzde 15 oranında indirim; konutlar, iş yerleri ve diğer tüm tarife gruplarını kapsayacak. İndirim, 1 Haziran gününden itibaren yürürlüğe girecek.(DHA)

Kaynak: dha