Bursa'daki uçak kazasında ölen öğretmen pilot Ünal Aster'in film gibi hayat hikayesi Bursa'daki uçak kazasında ölen öğretmen pilot Ünal Aster'in film gibi hayat hikayesi

Cansel ORUÇ/BURSA, (DHA)-BURSA Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde, KFA Fuarcılık organizasyonuyla düzenlenen ‘Food Point Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı’ kapılarını açtı. Fuarda 39 ülkeden 250’yi aşkın nitelikli alıcı, Bursalı sektör temsilcileriyle işbirliği masasında buluştu.

Food Point Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı, BTSO öncülüğünde, KFA Fuarcılık organizasyonuyla Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde kapılarını açtı. Gıda sektörünün farklı gruplarından firmaların yanı sıra gıda teknolojilerinde üretim yapan markaların da yer aldığı fuar, sektörün yeni pazarlara açılmasını ve firmaların ihracatını güçlendirmeyi hedefliyor. 50’nin üzerinde firmanın stant açtığı fuarın ilk gününde Bursa Vali Yardımcısı Salih Altun, BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Türkiye Perakendeciler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Düzgün de fuarda stant açan firmaları ziyaret etti.

MARKET VE RESTORAN ZİNCİRLERİ DE FUARDA

Gıda sektörüne yeni ürünlerini tanıtmak ve uluslararası tüketici ve profesyonellere ulaşmak adına önemli fırsatlar sunan fuarda, dünyanın farklı coğrafyalarından alım heyetleri 3 gün boyunca görüşmeler gerçekleştirecek. Sektöre önemli katkı sağlayan fuar, yabancı alıcıların yanı sıra Türkiye’deki güçlü market ve restoran zincirlerinin satın alma ekiplerini de ağırlıyor. Fuar, 26 Eylül Perşembe gününe kadar gıda sektörüne yönelik ziyaretçilerini ağırlamaya devam edecek.

‘BÖLGENİN EN BÜYÜK SEKTÖREL BULUŞMALARI ARASINDA’

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, gıda sektörüne yönelik geleneksel hale gelen buluşmalardan birisini daha gerçekleştirdiklerini söyledi. Gıda alanında bugüne kadar 6 alım heyeti etkinliği düzenlediklerini, 7’nci organizasyonun fuar konseptinde hazırlandığını ifade eden Başkan Burkay, “Fuarımızı 39 ülkeden 250’nin üzerinde yabancı alıcı ile birlikte gerçekleştiriyoruz. Bu fuar sadece Bursa’mızın değil, bulunduğumuz bölgenin de en büyük gıda buluşmaları arasında. Gıda sektörünün stratejik önemi pandemi sürecinde de ortaya çıktı. Gıda alanında Bursa’mız çok önemli merkezler arasında. Bu topraklarda yetişen ürünleri küresel pazarlara da önemli bir değer olarak sunmayı amaçlıyoruz. Bu kapsamda firmalarımızın dünyanın dört bir yanındaki alıcılarla buluştuğu fuarları da en önemli platformlardan biri olarak görüyoruz. Fuarımızın firmalarımız, sektörümüz ve Bursa’mız adına hayırlı ve bereketli olmasını temenni ediyorum” dedi.

‘MUHTEŞEM BİR ORGANİZASYON’

Vali Yardımcısı Salih Altun, gıda sektörüne yönelik muhteşem bir organizasyonda olmaktan dolayı büyük memnuniyet duyduğunu söyledi. BTSO başta olmak üzere emeği geçen tüm paydaşlara teşekkür eden Altun, “Üretimden, son kullanıcıya kadar tüm sektörlerde tedarik zincirinin güçlü olması çok önemli. Fuarda 250’nin üzerinde çok önemli yabancı alıcı var. Tüm stantları tek tek gezdim. Hem Bursa’da hem bölgemizde yapılan üretimlerle gurur duyduk. Dünya standardında muhteşem ürünler sergileniyor. Burada tedarik zincirinin hangi ölçüde geliştiğini bizzat gözlemledim. Bu tür fuarlar sektör için oldukça faydalı. Bursa da bunu çok güzel ve profesyonel bir şekilde yapan başarılı bir şehir. Bölgemizde ve Bursa’da ihracat yaparak gayri safi milli hasılaya katkı sağlayan girişimcilerimizle gurur duyuyoruz. Biz her zaman onların yanındayız” ifadelerini kullandı.

‘SEKTÖRÜN GELECEĞİ İÇİN ÖNEMLİ BİR BULUŞMA’

Türkiye Perakendeciler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Düzgün, fuarın sektörün geleceği için önemli bir buluşma olduğunu söyledi. Tüm yerli üreticilerin kendi ürünleriyle fuarda yer aldığını belirten Düzgün, “Yurt dışından nitelikli alıcılar da fuardaki yerlerini aldı. Böylesine nitelikli fuarların Bursa gibi üretimin yüksek düzeyde olduğu diğer şehirlerde de yapılmasını temenni ediyorum. Başarılı fuar organizasyonundan dolayı BTSO Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İbrahim Burkay’ı kutluyor, gıda sektör temsilcilerimiz adına kendisine ve ekibine teşekkür ediyorum. Bu fuarın her geçen gün daha da büyümesini diliyorum” diye konuştu. (DHA)

Kaynak: dha