ADANA, (DHA)- Kaliteli, kesintisiz ve sürdürülebilir enerji hedefi ile çalışmalarını sürdüren Toroslar EDAŞ, Adana’da mevsim ortalamasının üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının olumsuz etkisinden elektrik şebekesini korumak ve yükselen enerji tüketimini karşılamak için çalışmalarına hız verdi.

Enerjisa Dağıtım Şirketleri’nden Toroslar EDAŞ, tüm dünyada yakın tarihin en sıcak günü olarak kayıtlara geçen 21 Temmuz günü de dahil olmak üzere, son günlerde artan sıcaklıklar ve klima kullanımı ile yükselen ve il bazındaki rekor tüketimleri geride bırakan elektrik talebini karşılamak için çalışmalarını sürdürüyor. Hava sıcaklıklarının şebekede elektrik yükünü yüzde 63 (468 MW’lık) artırmasına rağmen şehrin enerji ihtiyacı yürütülen çalışmalarla karşılandı.

Çocukluk hayali bitki fotoğrafçılığı sayesinde memur olduğu üniversiteye akademisyen olarak atandı Çocukluk hayali bitki fotoğrafçılığı sayesinde memur olduğu üniversiteye akademisyen olarak atandı

ABONE SAYISI YÜZDE 2, ELEKTRİK TÜKETİM TALEBİ YÜZDE 63 ARTTI

Haziran 2024’te bir önceki yılın aynı dönemine göre Adana’da abone sayısında yüzde 2’lik artış yaşanırken, dağıtım şebekesinde artan tüketim nedeniyle enerji talebi yüzde 63 artış gösterdi. Enerji talebindeki artış miktarı, yaklaşık 541 bin abonenin anlık enerji tüketimine veya 24 bin nüfuslu Karataş ilçesinin anlık enerji tüketiminin 21 katı büyüklüğüne denk gelen 468 MW olarak gerçekleşti.

“YATIRIMLARIMIZ REKOR SICAKLIKLARA RAĞMEN DEVAM EDİYOR’’

İklim değişikliğinin etkilerinin küresel olarak hissedildiğini ve rekor sıcaklıkların kaydedildiğini belirten Enerjisa Dağıtım Şirketleri Genel Müdürü Oğuzhan Özsürekci, “Hissedilen sıcaklıkların olağanüstü artışı sonrası trafolarda aşırı yüklenme olduğunu görüyoruz. Mevsim normallerinin üzerinde seyreden yüksek sıcaklıklar nedeniyle ev ve iş yerlerinde artan elektrikli alet kullanımı, enerji tüketimini en üst noktaya taşıyor. Bu dönemde yaşanan aksaklıklar ise büyük bir kısmı kaçak elektrik kullanımının da olduğu ilçelerde gerçekleşti. Toroslar EDAŞ olarak, müşteri memnuniyetini birinci öncelik olarak belirledik ve yatırımlarımıza hız kesmeden devam ediyoruz. Müşterilerimizin böyle dönemlerde sözleşme gücünde artışa neden olacak, özellikle yüksek güce sahip elektrikli aletlerin kullanımı öncesi görevli elektrik dağıtım şirketine yapılacak güç artırım talepleri, elektrik altyapısı için gerekli yatırımların zamanında yapılmasına olanak sağlayacaktır’’ dedi.

Kaynak: dha