Bölge

Süleymanpaşa Belediyesi Bulgaristan belediyeleri genel sekreterlerini ağırladı

Abdullah YALÇIN / TEKİRDAĞ, (DHA)- BULGARİSTAN Belediye Genel Sekreterler Birliği tarafından düzenlenen 'Belediye Genel Sekreterleri İş Ortamı Dışı Pratik Konferansı', Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesi Belediye Başkanlığı ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Birliğin her dönem farklı ülke ve şehirde gerçekleştirdiği konferansa, bu dönem Tekirdağ'ın Süleymanpaşa ilçesi ev sahipliği yaptı. Bulgaristan’daki 31 belediyenin genel sekreteri ve görevlisinin katıldığı toplantıya Süleymanpaşa Belediyesi adına Belediye Başkan Yardımcısı Emin Benan Utku katıldı. Başkan Yardımcısı Utku, yaptığı sunumda ilçeyi tanıtırken, Süleymanpaşa Belediyesi, belediyenin işleyişi, organizasyon şeması ve hizmetleri hakkında da bilgi verdi.

BELEDİYELERİN UYGULADIĞI BAŞARILI PROJELER DEĞERLENDİRİLDİ

İnsan kaynakları yönetimi, e-belediye idaresi organizasyonu, vatandaş ve işletmelere yönelik idari hizmet uygulamaları konularında görüş alışverişinin yapıldığı toplantıda ayrıca Süleymanpaşa Belediyesi ve Bulgar belediyelerinin uyguladıkları başarılı projeler değerlendirildi. Toplantının sonunda Süleymanpaşa Belediyesi tarafından gerçekleştirilen tüm festival ve şenliklerin tanıtımı da yapıldı. Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Emin Benan Utku, Bulgaristan’daki 31 belediyeyi de organizasyonlara davet etti.

SÜLEYMANPAŞA’DA OLMAKTAN MUTLULUK DUYDULAR

Bulgar kafile, organizasyonun ikinci gününde Süleymanpaşa Belediyesi tarihi belediye binasını ziyaret etti. Heyet, Süleymanpaşa’da olmaktan mutluluk duyduklarını ifade ederken, Başkan Yardımcısı Emin Benan Utku’ya teşekkürlerini ilettiler.

“SÜLEYMANPAŞA’YI YABANCI TURİSTLERİN UĞRAK NOKTASI HALİNE GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ”

Süleymanpaşa Başkan Yardımcısı Emin Benan Utku, Belediye Başkanı Volkan Nallar’ın hedefleri doğrultusunda Süleymanpaşa’yı turizm kenti yapma adına çalışmalar gerçekleştirildiklerini söyledi. Utku, “Göreve geldiğimiz günden beri rutin belediyecilik işlerinin yanı sıra şehrimizi ileri taşımak, hem belediyemizin hem halkımızın hem de esnafımızın kalkınmasını sağlamak adına çalışmalar yapıyoruz. Daha önce Tayvan ile geliştirdiğimiz dostluk ilişkilerimizi şimdi de Bulgaristan ile sağlamlaştırıyoruz. Süleymanpaşa’yı çok geride kaldığı turizm noktasında da özellikle yabancı turistlerin uğrak noktası haline getirmek için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz.” açıklamasında bulundu.

Bulgar heyet, Süleymanpaşa Belediyesi ziyareti sonrası Eski Tekirdağ Fotoğrafları Müzesi, İbrahim Balaban Resim Müzesi, Müzik Teknolojileri Müzesi, Namık Kemal Evi Müzesi, Etnografya ve Arkeoloji Müzesi ile Rakoczi Müzesi'ni gezdi. Müze ziyaretlerinin ardından Bulgar konuklar çarşı esnafından alışveriş yaparak 2 günlük ziyaretlerini sona erdirdiler.(DHA)