Hasan BOZBEY/ORHANGAZİ (Bursa), (DHA)-BURSA’nın Orhangazi ilçesinde bu yıl 9 bin ton şeftali ve nektar hasatı gerçekleştirildi. Şeftali bahçesinde incelemelerde bulunan Orhangazi Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, yetiştiricilerin sorunlarını ve beklentilerini dinledi.

Orhangazi İlçesi'nde bu sene, bin 720 dekar alanda şeftali, bin 250 dekar alanda ise nektar yetiştirildi. Önümüzdeki günlerde sona erecek olan hasat dönemi boyunca 9 bin ton şeftali ve nektar yetiştirildi. Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu, İlçe Tarım Müdürü Mehmet Çınar ile Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Turgay Durmuş ile birlikte, Örnekköy Mahallesi'nde şeftali bahçesinde vatandaşlarla sohbet etti. Yetiştiricilerin sorunlarını ve beklentilerini dinleyen Kaymakam Karamehmetoğlu, "Sizlerden aldığımız bilgileri bakanlık ile paylaşacağız. Şeftali ve nektar üretiminin daha da yaygınlaşması için her zaman yanınızda olacağız." dedi

Kanser tedavisi gören doktor yaşamını yitirdi Kanser tedavisi gören doktor yaşamını yitirdi

Bu arada, sezon başında bahçede kilosu 35-45 lira arasında satılan şeftali ve nektarın fiyatları, hasat sonu nedeniyle 15-25 liraya düştü. (DHA)

(FOTOĞRAFLI)

Kaynak: dha