Ömer KUŞÇU/KIRKLARELİ, (DHA)- KIRKLARELİ Valiliği'ne atanan Uğur Turan, görevine başladı.

Kırklareli Valiliği'ne atanan Uğur Turan, valilik önünde düzenlenen törenle karşılandı. Polis merasim mangasını selamlayan Turan, protokol üyeleriyle de selamlaştı. Makamında gazetecilere açıklamalarda bulunan Turan, Kırklareli Valiliği'ne atanmaktan gurur ve mutluluk duyduğunu belirterek, " Sayın Cumhurbaşkanımızın tensip ve takdirleriyle atandığım Kırklareli Valiliği görevine bugün itibariyle başlamış bulunmaktayım.

Edirne ile Uzunköprü arasında 24 kilometrelik köy yolu yapımı tamamlandı Edirne ile Uzunköprü arasında 24 kilometrelik köy yolu yapımı tamamlandı

Şahsımı böylesine onurlu bir göreve layık görerek, bu güzel kente ve saygı değer insanlarına hizmet etme fırsatını veren Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanımız Sayın Ali Yerlikaya'ya şükranlarımı arz ediyorum. Öncelikle sahip olduğu kültürel ve tarihi mirası ile medeniyetimizin önemli merkezlerinden birisi ve aynı zamanda eşsiz doğal güzellikleri ile ülkemizin, Trakya'mızın saklı cenneti olan Kırklareli'mizde sizlere hizmet etmekten büyük mutluluk duyduğumu belirtmek istiyorum. Kırklareli Valisi olarak görev yapacağım süre içinde hakkı, hakikati ve adaleti üstün tutmaya, devletimizi en güzel şekilde temsil etmeye çalışacağım. Kırklarelili hemşerilerime en iyi, doğru ve en hızlı şekilde hizmet etmek temel prensibim olacaktır. Devletimizin milletiyle kucaklaşmasını sağlamak için kapımız daima açık olacak ve her daim hemşerilerimin hizmetinde olacağım. Böylesine önemli bir kente hizmet ederken, 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' düstüruyla Türkiye Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkma ülküsünün takipçisi olacağız. Üzerimizdeki sorumluluğun farkında olarak yöntemimiz; bütün mesai arkadaşlarımla birlikte insan merkezli, hukuk eksenli, insan haklarına saygılı, şeffaf ve hesap verebilen, toplumun bütün kesimlerini kucaklayan, güler yüzlü ve şefkatli bir yönetim anlayışı olacaktır" dedi.

Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda eğitim, sağlık, güvenlik ve huzur, bilim ve teknoloji, ekonomi ve istihdam, turizm, gençlik ve spor, sosyal hizmetler, çevrenin korunması, kültür sanatve diğer tüm alanlarda daha ileri taşıyacaklarını belirten Turan, "Hayatın her alanında yanımızda olan kadınlarımız ile geleceğimizin teminatı çocuklarımızın korunması öncelikli görevimiz olacak. İlimizin daha ileri bir noktaya götürülebilmesi için; saygıdeğer Kırklarelilerin, milletvekillerimizin, siyasi parti temsilcilerinin, belediye başkanlarımızın ve meclis üyelerimizin, il genel meclisi üyelerinin, üniversitemizin, muhtarlarımızın, sivil toplum kuruluşlarının, mesleki ve oda başkanlıklarımızın, basın mensuplarımızın, kamu kurum ve kuruluşlarında bulunan mesai arkadaşlarımın, katkı ve desteklerini, tecrübelerini, bilgilerini, emeklerini sirgemeyeceklerine inancım tamdır. Birlikte çalışacağım mesai arkadaşlarımın görev ve sorumluluk bilinciyle güzel bir ekip olarak ilimize en iyi şekilde hizmet etmeye çalışacağız. Başarıyla icra ettikleri Kırklareli Valiliği görevi sonrasında hizmet bayrağını devraldığım Valimiz Sayın Birol Ekici başta olmak üzere ilimize hizmet etmiş bütün valilerimize teşekkür ediyor; sağlık, başarı ve mutluluklar diliyorum. Bu duygu ve düşüncelerle gönül birlikteliğimiz daim, sevgi ve hoşgörü dilimiz hâkim, sevgi, merhamet, adalet rehberimiz olsun. Rabbim bizi mahcup etmesin. Yar ve yardımcımız olsun. Kırklarelili tüm hemşerilerimi sevgi ve saygıyla selamlıyorum" dedi. (DHA)

Kaynak: dha