Ünsal YÜCEL/EDİRNE,(DHA)-EDİRNE’de Keşan Kent Müzesi Koordinatörü Arkeolog Aslı Avcı, bölge ve kent anlamında turizm açısından kültürel bir destinasyon noktası oluşturduklarını belirterek, “Biz şöyle diyoruz, ‘turizmin varış noktası müze’. Özellikle son yıllarda gelişen ve değişen müzecilik anlayışıyla müzeler gelen misafirlere farklı deneyimlerde sunuyor” dedi.

Keşan Kent Müzesi Koordinatörü Arkeolog Aslı Avcı, 27 Eylül Dünya Turizm Günü nedeniyle açıklama yaptı. 1980 yılında Dünya Turizm Örgütü’nün 27 Eylül tarihini Dünya Turizm Günü olarak belirlemesinin amacının turizmin, ekonomik, sosyal ve kültürel değerler üzerindeki etkisine dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak olduğunu ifade eden Avcı, “Biz her 27 Eylül’ü Dünya Turizm Günü olarak kutlamaktayız. Ülkemiz ve bölgemiz hem yerli hem de yabancı turistler için bir cazibe merkezi. Son yıllarda turizmin birçok türü ortaya çıktı. Özellikle bölgemizdeki Saros Körfezi’nde dalış turizmi bizim için önemli bir değer haline geldi. Yapay resiflerimiz, batık gemimiz, uçağımız dünyada ilk tarihi su altı müzesi olarak geçiyor. Tüm bu turizm türlerinin içerisinde kültür turizmi de önemli bir unsur haline geldi. Bizde Keşan Kent Müzesi olarak kültürel turizme hizmet ediyoruz” diye konuştu.

BTSO Başkanı Burkay: TEKNOSAB Lojistik Park GSYF hayata geçti BTSO Başkanı Burkay: TEKNOSAB Lojistik Park GSYF hayata geçti

‘SÜRDÜRÜLEBİLİR BİR TURİZMİ VİZYON HALİNE GETİRMEYİ AMAÇLIYORUZ’

18 Mart 2024 tarihinde hizmete açılan Keşan Kent Müzesi’nin 6 ayda 70 bin ziyaretçiyi ağırladığını dile getiren Avcı, “Bu rakam bizim için gerçekten önemli. Hem yerli hem yabancı hem şehir dışından gelen hem Keşan’dan gelen hem de yurt dışından gelenler bizim için ziyaret anlamında önemli bir sayı oluşturdu. Kültür turizminin sürdürülebilirliği de bizler için önemli. Özellikle bizim kentimizde turizmin 12 aya yayılması ve yıl içinde sürdürülebilir hale gelmesi kültür turizmiyle olabilecek bir şey. Bölge ve kent anlamında turizm açısından kültürel bir destinasyon noktası oluşturduk. Biz şöyle diyoruz, ‘turizmin varış noktası müze’. Özellikle son yıllarda gelişen ve değişen müzecilik anlayışıyla müzeler gelen misafirlere farklı deneyimlerde sunuyor. Ayrıca müze alanında sadece sergi alanlarının değil bunların yanı sıra atölye alanlarının, interaktif müzeciliğin, konser salonlarının, sergi alanlarının bulunması müzeleri turizm için dahada kıymetli hale getiriyor. Bizde Keşan Kent Müzesi olarak bundan sonraki hedeflerimizin arasına kentimizi hem yurt içinde hem yurt dışında hem de aslında Keşanlılara tanıtabilmek ve sürdürülebilir bir turizmi bir vizyon haline getirmeyi amaçlıyoruz. Bu vizyonu 12 aya yayalım ve tüm yıl boyunca yolu şehrimizden geçen misafirlerimizi burada ağırlayalım ve bölgemizi onlara tanıtalım” ifadelerini kullandı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Kaynak: dha