Osmanlıdan günümüze gelen, yüz yıllardır var olan ve yaşatılan bir geleneği yeni nesillere tanıtmak ve yaşatma çabasını gösteren Hamamlıkızık Kadın Kooperatifinde bulunan kadınların mücadelelerini yerinden görüntüledik. Hamamlıkızık’ta  ‘Nebi dede çorbasını ‘’ yaşatma gayretleri ve coğrafi işaretini almak için inanılmaz bir çaba göstermeleri takdire şayan.

İşte bu gayreti ve çabayı duyan haber merkezimiz, Yıldırım Belediyesi’nin Hamamlıkızık’ta bulunan Hamamlıkızık Kadın Kooperatifini ziyaret eden ekibimiz, yüz yılardır var olan ‘’Nebi dede’’ çorbasını yerinde görüntüledik ve Anadolu’nun gizli kalan bu lezzetini sizlerle paylaşmak istedik.

Yıldırım Hamamlıkızık’ta türbesi bulunan ve ‘’Nebi dede’’ ismi ile özdeşleşen bu çorba; Hamamlıkızık Kadın Kooperatifi tarafından büyük bir özveri ile sahipleniliyor. ’Nebi dede çorbası’’ Kültür bakanlığı ve Yıldırım Belediyesinin de gerekli desteği vereceğine ve coğrafi işareti alacağına inanıyoruz.

Bir toplumun yemeği, dili ile var oldukça o medeniyet varlığını hep korur. Anadolu’nun gizli kalan bu lezzetin en kısa zamanda coğrafi işareti almasını umut ediyoruz. Yıldırım belediyesine ve Hamamlıkızık Kadın Kooperatifine çok teşekkür ediyoruz.

Gölette 25 kiloluk yayın balığı yakaladı Gölette 25 kiloluk yayın balığı yakaladı

Özel haber: Salih SÜTLAN ​​​​​​​

Editör: Salih Sütlan