Bölge

Edirne’de Muhtarlar Günü kutlaması

Umut IŞIK /EDİRNE, (DHA)- EDİRNE’de 19 Ekim Muhtarlar günü, gerçekleştirilen yürüyüş ve Atatürk anıtına çelenk sunumuyla kutlandı.

Kentte 19 Ekim Muhtarlar günü dolayısıyla tören düzenlendi. Tören, muhtarların Edirne Köy ve Mahalle Muhtarları Federasyonu binasından Atatürk Anıtına kortej yürüyüşü ile başladı. Atatürk anıtında saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasıyla başlayan programa CHP Edirne Milletveklili Ahmet Baran Yazgan, Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın, İl Genel Meclis Başkanı Çiğdem Gegeoğlu, Saadet Partisi İl Başkanı Sinan Tekin, köy ve merkez mahalle muhtarları katıldı.

'MUHTARLAR DEVLETİN GÖREN GÖZÜ, İŞİTEN KULAĞIDIR'

Anıttaki programda konuşan Edirne Köy ve Mahalle Muhtarları Federasyon Başkanı Fatih Kıyga, köy ve mahalle muhtarlarının kamu ile vatandaş arasındaki köprüyü oluşturduğunu söyledi. Kıyga, “Devletimizin vatandaşa dokunan en sıcak eli ve vatandaş nezdindeki ilk kapısı olan muhtarlarımız gerek vatandaşlarımızı gerekse devletimizi temsil gibi önemli bir sorumluluğu yerine getirmektedir. Altyapı çalışmalarından nüfus hizmetlerine, asayiş çalışmalarından eğitim hizmetlerine kadar vatandaşa hizmet yolunda muhtarlarımızın üstlendikleri bu misyon önemini ilk günkü gibi muhafaza etmektedir. Muhtarlarımız, vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının ve beklentilerinin karşılanmasında, sorunlarının çözüme kavuşturulmasında kilit role sahip olup, köylerimizde ve mahallelerimizde devletimizin gören gözü, işiten kulağıdır. Demokrasimizin ilk halkasını oluşturan muhtarlarımız vatandaşlarımızla kamu arasında köprü vazifesi görüp, seçilmiş oldukları köy ve mahallelerindeki ihtiyaç ve talepleri tespit ederek yapılacak olan kamu hizmetlerinin gerek planlanması gerekse hayata geçirilmesi aşamalarında görüş ve önerileri ile her zaman vazgeçilmez olmuştur. Bu itibarla, köylerimize ve mahallelerimize kamu kaynağının aktarılması hususunda birinci derecede sorumluluk bilinciyle hareket eden değerli muhtarlarimizin19 Ekim Muhtarlar Günümüzü kutluyor, ebediyete irtihal etmiş muhtarlarımıza Allah'tan rahmet, görevi başındaki tüm muhtarlarımıza sağlık ve esenlik diliyorum” dedi.

Anıttaki etkinlik konuşmaların ardından sona erdi. (DHA)