Ünsal YÜCEL/EDİRNE,(DHA)-EDİRNE’de Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü’nde, 25 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında kutlanan İtfaiyecilik Haftası dolayısıyla ilkokul öğrencilerine tanıtım ve eğitim etkinliği düzenlendi.

Bursa Yuvam’da ders zili çaldı Bursa Yuvam’da ders zili çaldı

Keşan Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü binasında düzenlenen etkinliğe, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı Bilgin Atlı, İtfaiye Müdürü Muharrem Özşay, itfaiye personeli ve öğrenciler katıldı. Eğitim programında, yangın güvenliği, acil durum müdahale yöntemleri ve itfaiye ekipmanları hakkında teorik ve pratik bilgiler verildi. Öğrenciler, yangın söndürme tekniklerini uygulamalı olarak öğrenme fırsatı bulurken, itfaiye araçlarını ve ekipmanlarını yakından tanıdı. Etkinlik kapsamında, itfaiye personeli öğrencilere yangın çıkışı durumunda izlenmesi gereken adımları anlatarak, güvenli davranış biçimlerini vurguladı. Ayrıca, yangın simülasyonları düzenlenerek, öğrencilerin acil durum anındaki davranışları hakkında pratik deneyim kazanmaları sağlandı. Program sonunda, katılan öğrencilere itfaiyecilik faaliyetleriyle ilgili broşürler verildi. Ayrıca öğrencilere, meyve suyu ve kek ikram edildi.

Belediye Başkanı Özcan, itfaiyeciliğin, cesaret, özveri ve fedakarlık gerektiren bir meslek olduğunu belirterek, “Bugün, toplumumuzun güvenliğinde büyük bir rol oynayan bu kahramanları anmak ve yangın güvenliği konusundaki farkındalığı artırmak için buradayız. İtfaiyecilik Haftası, sadece yangın söndürme değil, aynı zamanda yangın güvenliği konusunda eğitim almanın da önemini vurgulamak amacı taşır” dedi. (DHA)

Kaynak: dha