Bölge

Edirne ile Uzunköprü arasında 24 kilometrelik köy yolu yapımı tamamlandı

Olgay GÜLER / EDİRNE, (DHA)- EDİRNE Valisi Yunus Sezer, kent merkeziyle Uzunköprü ilçesini bağlayan ve sıcak asfalt dökülerek yapımı tamamlanan 24 kilometrelik köy yolunu inceledi. Ziyarette Lalapaşa ilçesinde de 7 köyü kapsayan yolların yapımına başlandığını söyleyen Sezer, "200 kilometre hedefimiz var. Günlük yaklaşık 500 - 600 metre asfalt döküyoruz. Durmadan devam edeceğiz" dedi.

Uzunköprü ile Edirne'yi bağlayan, yaklaşık 10 köyü kapsayan 24 kilometrelik yolun yapımı tamamlandı. Edirne Valisi Yunus Sezer, yolun geçtiği kent merkezine bağlı Elçili Köyü'nü ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Vali Sezer'i ziyarette köylüler karşıladı. Sezer, 18 kilometre planlanan yolun, köy içerisindeki yolların da yapılmasıyla 24 kilometreye tamamlandığını dile getirdi.

'ANA YOLU 20 KİLOMETRE KISALTIYOR'

Yolun, Uzunköprü'den başlayarak Edirne'ye kadar uzanan sahil yolu olarak nitelendirildiğini anlatan Sezer, "Aslında önemli bir iş için buradayız. Hamitli Köyü'nde açılışını yaptığımız, bugün de tamamlanan ve yaklaşık 24 kilometrelik yolun bitişi nedeniyle hem yolu görme hem de vatandaşlarımızın buradaki eksikleri neler? Onları konuşmak üzere geldik. Bu yol Uzunköprü'den başlayıp Edirne'ye bağlayan bir sahil yolu olarak adlandırılan bir yol. 18 kilometresi programımızdaydı fakat köy içlerini de yaparak, 24 kilometre sıcak asfaltı tamamladık ve yaklaşık 20 kilometre ana yolu kısaltıyor. Dolayısıyla ana yol devam ediyor ama özellikle köylülerimizin Edirne'ye ulaşmak için aktif bir yol. Uzunköprü'den Değirmenci, Hamitli, Çakmak, Sığırcılı, Saçlımüsellim köylerimizle beraber merkeze bağlı Elçili, Orhaniye, Karakasım ve Tayakadın köylerimizin birebir faydalanacağı, aslında bütün hemşerilerimizin faydalanacağı alternatif bir yol tamamlanmış oldu" dedi.

'BİRÇOK ŞEHİRDEN DAHA KONFORLU YOLLAR YAPIYORUZ'

Sezer, 2024 hedeflerinin 200 kilometre sıcak asfalt olduğunu da hatırlatarak, "Bu seneki hedefimiz 200 kilometreydi. Buradan da Lalapaşa'ya ekiplerimiz devam ettiler. Lalapaşa'da sıcak asfalt çalışmamız oradaki grup köylerinde devam edecek. Oradan da yine Uzunköprü'ye geleceğiz, eksik kalan işlerimiz var. Oradan da Meriç'e gideceğiz. Havalar müsait olduğu müddetçe sıcak asfalt çalışması devam edecek. 200 kilometreyi inşallah tamamlayacağız, grup yollarımızı bitireceğiz. En az 30 yıl bozulmayacak, sağlam, bir daha uğraştırmayacak yolları yapıyoruz. Bence bir çok şehirden daha konforlu yollar yapıyoruz köylerimize" diye konuştu.

LALAPAŞA'DA DA ÇALIŞMALARA BAŞLANDI

Vali Sezer daha sonra Lalapaşa'da başlayan yol çalışmalarını da yerinde inceledi. Lalapaşa'ya bağlı Çallıdere Köyü'nde incelemelerde bulunan Sezer'i köylüler de yalnız bırakmadı. Sezer Lalapaşa'ya bağlı sekiz köyün faydalanacağı 14 kilometrelik yolun ilk etabına başladıklarını söyledi.(DHA)