BALIKESİR, (DHA)-BALIKESİR Büyükşehir Belediyesi tarafından Ahmet Edip Uğur Gençlik Kültür ve Aktivite Merkezi'nde, Çevre Eğitim ve Bilim Merkezi hizmete açıldı. Çevreye ve doğaya yönelik farkındalığın oluşması için açılan merkezde, çocuklar eğlenerek öğreneceği bildirildi.

Erdek’te polis ve jandarmaya 6 yeni araç Erdek’te polis ve jandarmaya 6 yeni araç

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nin çevreye duyarlı çalışmalarla gelecek nesillere temiz bir şehir bırakma hedefiyle 'ATMA Hareketi' kapsamında Çamlık'ta bulunan Ahmet Edip Uğur Kültür ve Aktivite Merkezi'nde Çevre Eğitim ve Bilim Merkezi açıldı. Eşi Arbil Akın ve ATMA Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Pervin Ersoy ile birlikte merkezin açılışını yapan Başkan Akın, çevreye duyarlı bireyler yetiştirmek için tüm imkanları seferber edeceklerini söyledi. Çevre Eğitim ve Bilim Merkezi'nde düzenlenen atölye çalışmaları ve son teknoloji deney cihazlarıyla çocukların eğlenerek öğreneceklerini belirten Başkan Akın, konuşmasında çocuklara seslenip, "Burada atık ürünlerden yapılan birçok malzememiz var. Yan tarafta coğrafya ile ilgili, sizin eğitiminiz ile ilgili birçok böyle yerler açılıyor. Sizleri çok seviyorum, tamam mı? Hiç unutmayın, hep beraberiz. İnşallah beraber çok daha güzel işlere imza atacağız" dedi.

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, açılışın ardından eşi Arbil Akın'la birlikte merkezi gezdi. Merkezde bulunan düzeneklerle ilgili bilgi alan Akın, üç boyutlu yazıcılar ile geliştirilen robotu denedi.(DHA)

Kaynak: dha