Mehmet İNAN/BURSA, (DHA)- BURSA Valiliği tarafından '15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' etkinlikleri kapsamında şehit yakınları ile gazi ve gazi aileleriyle bir araya gelen Vali Mahmut Demirtaş, "Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da FETÖ ile mücadelemiz son örgüt mensubu adaletin huzuruna çıkarılıp hak ettiği cezayı alıncaya kadar sürecektir" dedi.

Bursaspor'un yeni göğüs sponsoru Atış Grup oldu Bursaspor'un yeni göğüs sponsoru Atış Grup oldu

Bursa Valiliği tarafından düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü' etkinlikleri kapsamında şehit yakınları ile gazi ve gazi ailelerinin katıldığı yemekli program düzenlendi. Etkinliğe Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Cumhuriyet Halk Partisi Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Saadet Partisi Bursa Milletvekili Mehmet Atmaca, AK Parti Bursa İl Başkanı Davut Gürkan, Bursa İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Tekin Aktemur, Bursa İl Emniyet Müdürü Dr. Sabit Akın Zaimoğlu, siyasi parti temsilcileri, şehit yakınları, gazi ve gazi yakınları katıldı.

'VATAN İÇİN CANINI ORTAYA KOYANLARA NE YAPSAK AZ'

Programda konuşma yapan Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, şehitlere rahmet dilerken, gazilere de şükranlarını iletti. Şehitlerin milletin bir parçası, şehit yakınları ve gazilerin de milletin emaneti olduğunu belirten Demirtaş, "İnşallah bu emanete sonuna kadar sahip çıkacağız. Aziz şehitlerimizi incitmeyecek, kahraman gazilerimizi ise asla yalnız bırakmayacağız. Her daim yanınızda olacak, devletimizin ve milletimizin şefkat elini hep yanınızda hissedeceksiniz. Bir kardeşiniz olarak yüreğimiz de, valiliğimizin kapısı da, evimizin kapısı da sizlere sonuna kadar açıktır. Sizlerin dertlerine derman olmak sevinçlerinizi paylaşmak en öncelikli vazifemizdir. Zira vatan için canlarını ortaya koyanlara ve ailelerine ne yapsak, hangi hizmette bulunsak azdır" ifadelerini kullandı.

'BİZDEN GÖZÜKEN, İÇİMİZDEKİ HAİNLERLE BİZİ YOK ETMEK İSTEDİLER'

Konuşmasında, Anadolu topraklarının şehitler yurdu olduğunu ifade eden Vali Demirtaş, "Bu topraklar şüheda yurdudur. Şehitler memleketidir. Anadolu'da şehit düşmeden yurt edinilmemiş tek bir karış toprak parçası yoktur. Yüzyıl önce Çanakkale'de ve Kurtuluş Savaşı'nın tüm evrelerinde bu şuurla zalimin karşısına dikilen ecdadın torunları aynı ruh ve aynı inançla 15 Temmuz'da yedi düvelin ve onun işbirlikçilerinin karşısına çıkmıştır. O gece milletimizi FETÖ terör örgütü ile hizaya çekmek isteyenleri bizden gözüken, içimizdeki hainlerle bizi yok etmek istediler. Lakin hesap etmedikleri husus vatan sevdalıların sel gibi coşan imanlarıydı. Ve o imanın önünde Allah'ın izniyle hiçbir hainin durmasının imkanı yoktu. O gün aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin yiğitlikleri sayesinde 15 Temmuz hain darbe girişimi başarıya ulaşamadı. Çanakkale'ye eş bu iman milletimizin kahramanlığı cesareti ve ferasetiyle 15 Temmuz'un karanlığını boğdu ve aydınlık bir sabahı doğurdu. Bu sayede ülkemiz tarihinde ilk kez bu çapta bir darbe girişimi bizzat milletimiz tarafından engellendi. Milletimizin demokrasiye milli iradeye, hukukun üstünlüğüne, istiklal ve istikbaline bağlılığı can pahasına tüm dünyaya bir kez daha gösterilmiştir. 15 Temmuz'da ellerini ovuşturarak ülkemizin sıkıntıya düşmesini, diz çökmesini, pes etmesini bekleyenlere fırsat verilmemiş, küresel güçler ve yerli işbirlikçileri hayal kırıklığına uğratılmıştır" dedi.

'SON FETÖ MENSUBU YAKALANINCAYA KADAR MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEKTİR'

15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden 8 yıl geçmesine rağmen zihinlerde yer tutmaya devam ettiğini söyleyen Mahmut Demirtaş, "Bu süreçte başta sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere hükümetimiz, ve bizler FETÖ ve PKK gibi milletimizin istikbal ve istiklaline kast eden terör örgütleriyle mücadeleyi, milletimizden aldığımız güçle azim ve kararlılıkla sürdürüyoruz, sürdürmeye de devam edeceğiz. Dünyanın her yerinde vatana ihanetin cezası neyse FETÖ terör örgütü mensuplarının da aynı cezaya maruz kalmaları için milletçe üzerimize düşeni yapıyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da FETÖ ile mücadelemiz son örgüt mensubu adaletin huzuruna çıkarılıp hak ettiği cezayı alıncaya kadar sürecektir" şeklinde konuştu. (DHA)

Kaynak: dha