Bölge

Bandırma ve Manyas'ta kırsal mahallere parke taşı ve rekreasyon alanı

BALIKESİR, (DHA)-BALIKESİR Büyükşehir Belediyesi, Bandırma ve Manyas'ın kırsal mahallelerinde 20 bin metrekarenin üzerinde parke taşı döşedi. Bandırma'ya bağlı Eskiziraatlı, Yeniziraatlı, Kirazlı, Külefli ve Bereketli kırsal mahallelerinde çocuk oyun grupları, açık hava fitness alanları, semt sahaları ve kent mobilyaları ile donatılmış rekreasyon alanları oluşturuluyor.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, şehrin dört bir yanında kırsal mahallelerdeki yaşam kalitesini artırmaya yönelik yatırımlarını sürdürüyor. Bu kapsamda; Bandırma ve Manyas'ta da kırsal mahallelere yönelik çalışmalar devam ediyor. Bandırma'ya bağlı Edincik Mahallesi'nde 10 bin metrekare parke taşı döşeyerek ulaşım altyapısını güçlendiren Büyükşehir Belediyesi, eş zamanlı olarak Dedeoba Mahallesi'nde de 1500 metrekarelik alanı parke taşıyla kapladı. Büyükşehir Belediyesi, Manyas'ta ise Hekimköy ve Tepecik mahallelerinde toplam 1200 metrekare parke taşı döşedi ve diğer yandan da köy içi yolları yenilemeye devam ediyor. Ayrıca, Kızık, Kula, Eskiçatal, Bölgeağaç, Erecek, Cumhuriyet, Koçoğlu ve Peynirkuyu mahallelerinde 10 bin metrekarenin üzerinde parke taşı döşenerek, yollar daha güvenli ve modern hale getirildi.

BANDIRMA'DA 5 KIRSAL MAHALLEYE REKREASYON ALANI

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, kırsal bölgelerdeki ulaşım altyapısını güçlendirmeye devam ederken bir taraftan da kırsal mahallelerin ihtiyaçlarına yönelik olarak hazırladığı projelerle, vatandaşların sosyal yaşamını canlandırmaya odaklanıyor. Bu doğrultuda Bandırma'ya bağlı Eskiziraatlı, Yeniziraatlı, Kirazlı, Külefli ve Bereketli kırsal mahallelerinde yeni rekreasyon alanları oluşturuluyor. Sert zemin çalışmalarının kısa sürede tamamlandığı bu rekreasyon alanlarında çocuk oyun grupları, açık hava fitness alanları, semt sahaları ve kent mobilyaları yer alacak.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Güney Marmara Bölge Koordinatörü Murat Karakoyun, kırsal mahallelerde devam eden çalışmaları yakından takip etmek amacıyla sahada incelemelerde bulundu. Çalışmaların sürdüğü her bir mahalleyi tek tek ziyaret eden Karakoyun, mahalle muhtarları ve vatandaşlarla bir araya geldi. Yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Karakoyun, vatandaşların taleplerine hızlı çözümler üretmek için çalıştıklarını belirtti.(DHA)