İSTANBUL,(DHA)- Areda Survey araştırma şirketinin 2 bin 503 kişiyle gerçekleştirdiği araştırmaya göre, katılımcıların yüzde 90,2’si Türkiye’nin İsrail’e uyguladığı ticaret ambargosunu destekliyor. Yüzde 89,5’i Türkiye’nin, Uluslararası Ceza Mahkemesi davalarına müdahil olmasını memnuniyetle karşılıyor. Buna karşın yüzde 80,9’una göre, mahkemenin yalnızca İsrail Başbakanı ve savunma bakanına ceza vermesi yetersiz. Ayrıca katılımcıların yüzde 88,1’ine göre Amerika gerçekten istese İsrail’in Gazze saldırılarını önleyebilir.

Türkiye genelinde 2 bin 503 kişiyle gerçekleştirdiği araştırmada Türk halkının yüzde 90,2’si Türkiye’nin İsrail’e uyguladığı ticaret ambargosunu destekliyor. Buna karşın yüzde 9,8’i ise bu ambargoyu desteklemiyor. Araştırma sonuçların göre Türk halkının yüzde 89,5’i, İsrail aleyhine açılan Uluslararası Ceza Mahkemesi’ne Türkiye’nin de müdahil olmasını memnuniyetle karşılarken; yüzde 10,5’i ise bu karara karşı çıkıyor.

İstanbul - Adalet Bakanı Tunç Özgür Özel'in, parmak sallayanlara destek bildirmesi talihsizliktir Geniş Haber-Ek görüntü İstanbul - Adalet Bakanı Tunç Özgür Özel'in, parmak sallayanlara destek bildirmesi talihsizliktir Geniş Haber-Ek görüntü

YÜZDE 80,9: ULUSLARARASI CEZA MAHKEMESİ’NİN KARARI YETERSİZ

Araştırmada, Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant hakkında verdiği tutuklama kararı hakkındaki düşünceleri de halka soruluyor. Mahkeme kararının yetersiz olduğunu ve daha fazla kişiye hapis cezasının verilmesi gerektiğini düşünenler, katılımcıların yüzde 80,9’unu kapsıyor. Bununla beraber yüzde 15,9’u bu cezayı normal karşılarken İsrail için ağır bir ceza olduğunu düşünenler ise yüzde 3,2.

Araştırmada, İsrail’in Gazze saldırılarına karşı Amerika’nın tutumu da soruluyor. Türk halkının yüzde 88,1’i ‘Amerika gerçekten istese İsrail’in Gazze saldırılarını bitirebilir’ diyor.

ARAŞTIRMANIN METODOLOJİSİ

Türkiye genelinde 2 bin 503 ve 2 bin 432 kişinin katıldığı; 28-31 Mayıs / 27 Haziran-1 Temmuz tarihlerinde yapılan araştırmalar, kantitatif araştırma yöntemlerinden CAWI tekniği ile ‘Areda Survey’in Profil Bazlı Dijital Paneli’ kullanılarak gerçekleştirildi.

Kaynak: dha