Cansel ORUÇ/BURSA, (DHA)-BURSA Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) öncülüğünde, KFA Fuarcılık organizasyonuyla, 9-11 Ekim tarihleri arasında yerli ve yabancı iş profesyonellerini Bursa’da buluşturan Bursa Textile Show Fuarı, trend alanı ve ilham verici seminerlerle birçok yeniliğe ev sahipliği yaptı.

Bursa tekstil sektörünü tek çatı altında buluşturan Bursa Textile Show, tekstil fuarlarında ilk kez uygulanan, ‘Fast Production & Fast Trading’ (Hızlı Ürün Hazırlama & Hızlı Teslimat) konsepti ile 40’dan fazla ülkeden alıcıyı ağırladı. Global moda endüstrisinin önde gelen markalarının yanı sıra yurt içinden büyük firmaların satın alma gruplarının da katılımcılarla iş görüşmeleri gerçekleştirdiği Bursa Textile Show, ayrıca sürdürülebilir kumaşlar ve eko tasarımların sergilendiği, 2025-2026 sonbahar-kış trend alanları ve yapay zeka ile modaya odaklanan seminerleri ile de ziyaretçilerin beğenisini topladı. Sektörün marka buluşmasında, yurt dışından nitelikli alıcılar Bursalı firmalarla işbirliği masasında bir araya geldi. Avrupa, Afrika ve Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere, dünyanın farklı coğrafyalarından gelen yabancı alıcılar, fuarda stant açan firmalarla önemli iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Tekstil sektörünün nabzının attığı fuarda, Pascaline Wilhelm tarafından hazırlanan ve sonbahar kış 2025-26 trendlerinin sergilendiği trend alanları beğeni topladı.

Bursa'da motosikletin çarptığı yaya öldü; kaza kamerada Bursa'da motosikletin çarptığı yaya öldü; kaza kamerada

Fuar boyunca ayrıca, sektörün önde gelen isimleri tarafından ilham verici seminerler düzenlendi. Moda ve yapay zeka ile sürdürülebilirlik konularına odaklanılan seminerlere, özellikle genç tasarımcılar büyük ilgi gösterdi. (DHA)

Kaynak: dha