BURSA

Sunay Akın, 'Cumhuriyet'e giden yol'da Bursalılar ile buluştu

Hasan BOZBEY/BURSA, (DHA)-BURSA Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi tarafından, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 101’inci yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde düzenlenen, ‘Cumhuriyet’e Giden Yol’ temalı söyleşide şair, yazar, araştırmacı ve tiyatro oyuncusu Sunay Akın, Bursalılarla buluştu.

Cumhuriyet Bayramı’nın 101’inci yıl dönümü, Bursa’da zengin içerikli programlarla kutlanıyor. Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Kent Konseyi tarafından düzenlenen ‘Cumhuriyet’e Giden Yol’ temalı söyleşide, ünlü şair, yazar, araştırmacı ve tiyatro oyuncusu Sunay Akın sahne aldı. Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki programa, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Direkçi, Bursa Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Ertuğrul Aksoy, Bursa Kent Konseyi Genel Sekreteri Elvan Atay Özkan, daire başkanları ve şube müdürleri katıldı. Vatandaşların da yoğun ilgi gösterdiği söyleşide, cumhuriyetin anlamını ve değerlerini kendine has üslubuyla anlatan Sunay Akın, dinleyenleri zamanda yolculuğa çıkardı. Yaklaşık 2 saat süren programda tarihsel ve toplumsal olayları anlatan Sunay Akın, cumhuriyetin önemine dair kesitler sundu. Atatürk’ün, ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin temeli kültürdür’ sözünü hatırlatan Akın, kadınların toplumsal hayattaki yeri ve öneminin cumhuriyet ile birlikte daha da belirginleştiğinin altını çizdi.

Programın sonunda Bursa Kent Konseyi Başkanı Ertuğrul Aksoy tarafından Sunay Akın’a, günün anısına çini tabak hediye edildi. (DHA)