KIRKLARELİ, (DHA)- KIRKLARELİ'de düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası, Millet Bahçesi'nde toplanan vatandaşların zumba etkinlikleriyle başladı.

Kırklareli Belediyesi tarafından 16-22 Eylül tarihleri arasında, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlendi. Hafta, Millet Bahçesi'nde gerçekleştirilen zumba etkinliğiyle başladı. Etkinliğe, çok sayıda kadın ve çocuk ilgi gösterdi. 22 Eylül'e kadar devam edecek programda, vatandaşların fiziksel ve ruhsal sağlığına katkıda bulunulmasının yanında doğa ve çevre bilinçlerinin geliştirilmesi de amaçlanıyor.

Etkinlikle ilgili konuşan zumba eğitmeni Merve Mete, katılımın zamanla çoğalmasını beklediğini söyledi. Mete, “Katılımın zamanla çoğalmasını bekliyorum, insanlar zumbaya ciddi ilgi gösterirken toplum içinde bu etkinliğe dahil olmaktan bazen çekinebiliyorlar. Fiziksel ve zihinsel sağlığa son derece olumlu bu aktiviteye Avrupa Hareketlilik Haftası içinde katılımın daha da artacağını umut ediyorum” dedi.

Kırklareli Belediye Başkanı Derya Bulut da, sosyal medya üzerinden hafta kapsamında yaptığı paylaşımda, "Gelin hep birlikte işyerlerimize bisikletlerimizle ya da yürüyerek gidelim, el birliğiyle hem ülkemize hem de dünyaya bir farkındalık mesajı verelim. Çevre dostu bir ulaşım yönetimini hayata geçirmiş, hem de sağlıklı yaşam için önemli adımlar atmış olalım. Geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza da güzel yarınları beraber hazırlayalım" ifadelerini kullandı.

Edirne’de ev yangını; 1 itfaiye eri yaralandı, ev sahibi ve annesi fenalaştı Edirne’de ev yangını; 1 itfaiye eri yaralandı, ev sahibi ve annesi fenalaştı

Sağlıklı yaşam ve çevre bilincinin temel alındığı; zumba, karbon ayak izi, anket çalışması ve çöp toplama gibi etkinliklerin yer aldığı Avrupa Hareketlilik Haftası bisiklet turu ile sonlanacak.(DHA)

Kaynak: dha