Melihcan ÇALIŞKAN - Burak KESKİNCİ / İSTANBUL (DHA) CUMHURBAŞKANI Recep Tayyip Erdoğan, Beyoğlu’nda Rixos Tersane İstanbul’un açılış töreninde konuştu. Erdoğan, “Şunu büyük bir gururla ifade etmek isterim. Turizm için kullanılan bacasız sanayi tanımlaması gerçek manasına ilk defa bizim dönemimizde kavuşmuştur. Turizmi Türk ekonomisinin lokomotifi haline getiren biz olduk" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beyoğlu’nda Rixos Tersane İstanbul Açılış Töreni’ne katıldı. Beyoğlu’nda sahilde yer alan ve Rixos Grubu’nun son dönemdeki en önemli yatırımlarından olan projenin açılış töreninde; Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ve Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da yer aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan programda konuşma yaptı.

'KÜLTÜREL MİRASIMIZ KADERİNE TERK EDİLMİŞ DURUMDAYDI'

Bakan Bak: Sporda ortaya konulan başarı, dünya çapında Bakan Bak: Sporda ortaya konulan başarı, dünya çapında

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Turizm, tıpkı inşaat gibi birçok sektörü besleyen destekleyen zincirleme katkı değer üreten yüksek istihdam oluşturan alanların başında geliyor. Türkiye olarak turizm konusunda dünyanın en güçlü personel potansiyeline sahip ülkelerinden biriyiz. Sağlık, kültür, inanç, kış turizmi, doğa sporları gibi geniş bir yelpazede imkanlara sahibiz. Sizin de bildiğiniz gibi yıllarca bu imkanları değerlendiremedik. Turizm dendiğinde bir dönem sadece, deniz kum plaj ve güneş anlaşıldı. Buna rağmen her biri tabiat harikası sahillerimizle ilgili maalesef gereken çalışmalar yapılmadı. Kültürel mirasımız ise zaten kaderine terk edilmiş durumdaydı" ifadelerini kullandı.

'YANLIŞ GİDİŞİ DEĞİŞTİRMEYE KARAR VERDİK'

Erdoğan, “2002’den itibaren bu yanlış gidişi değiştirmeye karar verdik. İktidarımız döneminde turizmi stratejik bir alan olarak gördük ve devrim niteliğinde adımlar attık. Turizmi 12 aya yayma hedefimiz çerçevesinde sadece sahil turizmi değil tarih inanç, kültür, doğa, sağlık, gastronomi gibi kritik alanlarda da vizyoner çalışmalar yürüttük" şeklinde konuştu.

'LOKOMOTİF HALİNE GETİREN BİZ OLDUK'

Erdoğan, “Şunu büyük bir gururla ifade etmek isterim. Turizm için kullanılan bacasız sanayi tanımlaması gerçek manasına ilk defa bizim dönemimizde kavuşmuştur. Turizmi Türk ekonomisinin lokomotifi haline getiren biz olduk" dedi.

Görüntü Dökümü:

----

-Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması

Kaynak: dha