Yavuz YILMAZ/İNEGÖL (Bursa), (DHA)-MİLLİ Eğitim Bakanlığı tarafından, mesleki ve teknik eğitimin kalitesinin artırılması amacıyla, Ankara, Antalya, Bursa, İstanbul, İzmir ve Kocaeli’de uygulamaya geçirilen 15 ‘Sektörel Mükemmeliyet Merkezi’nden biri, Bursa’nın İnegöl ilçesinde açıldı.

İş başı öğrenme ve uzaktan öğrenme metotlarıyla, Mesleki ve Teknik Ortaöğretim kurumlarında çalışan öğretmenlerin, özel alan yeterliliklerinin geliştirilmesi için 15 Sektörel Mükemmeliyet Merkezi kuruluyor. Toplam 25 mesleki alanı kapsayan ve bir tane mesleki yabancı dil, mesleki eğitime yönelik matematik ve mesleki eğitime yönelik fen bilimleri konusunda Sektörel Mükemmeliyet Merkezi kurularak, merkez çalışanları yurt içi ve yurt dışında çeşitli eğitimlerden geçirilecek. Sektörel Mükemmeliyet Merkezleri ile mesleki ve teknik eğitim ile sektör arasındaki bağın daimi olarak kurulması yoluyla, öğretmenlerin sürekli mesleki gelişiminin sağlanarak, sektörde yaşanan gelişmelere, öğretmenlerin uyumlanmasını gerçekleştirecek mekanizmaların hayata geçirilmesi hedefleniyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan, ‘Sektörel Mükemmeliyet Merkezi Çalışma Usul ve Esasları Hakkında Yönerge’nin onaylanarak Resmi Gazete’de yayımlanmasının ardından, merkezlerden biri Bursa’nın İnegöl ilçesinde açıldı. Kaymakam Eren Arslan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Zengin ile birlikte Hacı Sevim Yıldız Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde açılan merkezi ziyaret etti.

‘MOBİLYA SEKTÖRÜNE OLUMLU KATKILARI OLACAK’

İnegöl’ün mobilya üretiminin merkezi olduğuna dikkat çeken Kaymakam Arslan, “Şu anda içinde bulunduğumuz Sektöriyel Mükemmeliyet Merkezi ilçemizde yeni faaliyete başlamış durumda. Ülkemizde de 6 ilimizde 15 merkez bulunmakta. İlçemizdeki Sektörel Mükemmeliyet Merkezi, özellikle mobilya ve iç mekan tasarımı alanına odaklandı. Hacı Sevim Yıldız Mesleki Eğitim kampüs alanındaki okulumuz bünyesinde faaliyetini yürütmekte. Burada merkezimizin temel amacı, mesleki eğitimli öğretmenlerimizin bilgi ve becerilerini geliştirmek, çağın getirdiği teknolojilerle yeni bilgi birikimleriyle donatarak, sektörün ihtiyaç duyduğu desteği sektöre sağlamak olarak özetlenebilir. İnşallah ülkemiz, özellikle mobilya alanında ilçemiz önemli bir konumda olduğu için, merkezimizin sektöre olumlu katkılarının gelecek yıllarda olacağını değerlendiriyoruz” diye konuştu.

Barajın yüzde 90'ı kurudu; tarım arazilerinin su kaynağında koyun otlatılıp, otomobille geziliyor/Ek fotoğraflar Barajın yüzde 90'ı kurudu; tarım arazilerinin su kaynağında koyun otlatılıp, otomobille geziliyor/Ek fotoğraflar

‘İNEGÖL SMM, MOBİLYA SEKTÖRÜNÜN REKABETÇİLİĞİNİ ARTIRMAYI AMAÇLIYOR’

İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Zengin de “İnegöl Hacı Sevim Yıldız Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL) bünyesinde kurulan Sektörel Mükemmeliyet Merkezi (SMM), Türkiye'nin mesleki eğitim alanındaki dönüşüm projelerinin önemli bir parçasıdır. Bu merkez, özellikle mobilya ve iç mekan tasarımı alanlarında bölgesel kalkınmayı desteklemeyi, mesleki eğitimde kaliteyi artırmayı ve inovasyonu teşvik etmeyi amaçlar. SMM'nin ana hedefi, mesleki ve teknik eğitimi modern teknolojilerle buluşturmak, nitelikli iş gücü yetiştirmek ve sektörün ihtiyaçlarına cevap verebilecek yetkin bireyler yetiştirmektir. SMM, yerel yönetimler, üniversiteler, meslek odaları ve mobilya sektörü temsilcileri ile işbirliği içerisindedir. Ayrıca uluslararası projeler kapsamında, AB destekli projeler de yürütülmektedir. İnegöl Sektörel Mükemmeliyet Merkezi, mesleki eğitimin kalitesini yükselterek, bölgesel ve ulusal düzeyde mobilya sektörünün rekabetçiliğini artırmayı amaçlayan bir model oluşturmaktadır. Eğitimde mükemmeliyetin sağlanması, inovasyonun desteklenmesi ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlanması, merkezin uzun vadeli hedefleri arasında yer almaktadır” ifadelerini kullandı. (DHA)

Kaynak: dha