BURSA

Bursa Grafiti Şenliği'nin 3'üncüsü gerçekleştirildi

Yavuz YILMAZ/BURSA, (DHA)-BURSA Büyükşehir Belediyesi tarafından 3'üncüsü düzenlenen Grafiti Şenliği, farklı ülkelerden ve şehirlerden gelen 64 sanatçının katılımıyla gerçekleştirildi. Hüdavendigar Kent Parkı’na kurulan ve tuvale dönüştürülen panolar, Bursa’nın ana cadde ve meydanlarında sergilenecek.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 3’üncüsünü düzenlediği Grafiti Şenliği, Hüdavendigar Kent Parkı’nda yapıldı. İstanbul, İzmir, Ankara, Balıkesir, Uşak, Adana, Muğla, Kocaeli, Burdur, Kırklareli, Mardin, Hatay, Kahramanmaraş, Bursa ve yurt dışından olmak üzere toplam 64 grafiti sanatçısı, 2 gün boyunca şenlik için hazırlanan alanda hünerlerini sergiledi. Bursalıların da yoğun ilgi gösterdiği şenlikte, panolar adeta dev bir tuvale dönüşerek izleyenlere görsel şölen yaşattı. Sabahın erken saatlerinden itibaren vatandaşların da akın ettiği şenlikte kullanılan sprey boya ve benzeri tüm malzemeler Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılandı. Profesyonel sanatçılar yaptıkları tasarımlarla büyük beğeni topladı.

Alanı gezerek sanatçılarla ve vatandaşlarla sohbet eden ve kendisi de sprey boyayla panolara iz bırakan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, profesyonel sanatçıların çalışmalarını yakından izledi. Bozbey, “Bu yıl 3’üncüsü yapılan şenlikte, 18’i Bursa’dan, 44’ü farklı şehirden ve 2’si yabancı ülkelerden olmak üzere toplam 64 sanatçı yer aldı. Vatandaşlarımızın ortaya çıkan güzel eserleri görmesini isterim. Şenliğin ardından panolara yansıyan eserler Bursa’nın farklı noktalarında ve mekanlarında halkımızla buluşacak. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi. (DHA)